Sikkerhedsudstyr til lager og produktionsområder

Vejbump


Hold hastigheden nede med vejbump

Høj hastighed er farligt og er ofte en af de store årsager til, at ulykker ender med store skader og i værste tilfælde dødelig udgang. I bybilledet ser vi derfor ofte foranstaltninger, der er med til at sænke farten på vejene, og dermed gøre vejene mere sikre for brugerne af den. Kampagnerne i bybilledet er mange, men det er sjældent at man på arbejdspladser, som lagre og produktionsområder, har samme fokus på at holde farten nede.

Det er dog en fejl, og rigtig mange arbejdsulykker sker, da folk typisk undervurderer den store fare, som farten udgør på arbejdspladsens område. Ligegyldigt om du har oplevet nogle af disse ulykker eller ej, skader et fokus på arbejdssikkerhed aldrig. En af metoderne du kan bruge, for at komme høje hastigheder til livs, er de mobile vejbump vi tilbyder.

Vejbump i produktionshallerne

Et vejbump i produktionshallen, kan være med til at øge sikkerheden markant, især hvis det er et område hvor mange færdes på gulvet. Vejbumpet skal helst placeres i områder, hvor lav hastighed vil give større sikkerhed for de omkringværende medarbejdere. Typisk ved indgangen/udgangen til produktionsområdet, så trucks og lastbiler er opmærksomme på omgivelserne.

Vi tilbyder vejbump lavet i hård genbrugsplast som er utroligt slidstærkt, og kan holde i mange år. Vejbumpet er udformet i små dele, så du selv kan sammensætte vejbumpet i den ønskede længde. Delene kommer i gul og sort, farver som er med til at fange opmærksomheden, hvilket gør dem svære at overse. Vi tilbyder også vejbump i gummi.

Forskellige højder giver forskellige resultater

De vejbump vi fører kommer i flere højder, som kommer an på hvor lav hastighed du ønsker i produktionshallen eller på lageret. Med et bump på 50 mm i højden anbefaler vi en maksimal hastighed på 20 km/t, imens vi med et bump på 75 mm. anbefaler maksimal hastighed på 10 km/t.

Det er dog ikke altid den bedste løsning at vælge den højde, der giver den laveste hastighed, selvom det måske virker som det sikreste valg. For høje bump kan forværre effektiviteten af produktionen, og være til gene for de medarbejdere der hyppigt kører over bumpene.

Det er fra ledelsens syn derfor en god idé at finde et kompromis med sine medarbejdere, som alle synes er optimalt for sikkerheden og effektiviteten.

Regler for brug af vejbump

Mange private, der typisk er samlet ejerforeninger, ønsker vejbump ved deres boliger. Det er dog vigtigt at sætte sig ind i reglerne omkring etableringen af disse vejbump. Da du ikke uden videre bare kan opføre en sådan hastighedsbegrænsning i boligområdet, uden at få tilladelse fra den udøvende magt i landet, politiet. Der kræves altid et typegodkendt vejbump.

En omfattende gennemgang af reglerne kan læses i Vejdirektoratets bekendtgørelse nr. 381 om vejbump og hastighedsdæmpende foranstaltninger. Her er en hel oversigt over de samlede regler og paragraffer, men som mange andre lovtekster, kan de være svære at tolke.

Stadig i tvivl om vejump reglerne?

Hvis du er i tvivl om, hvilke regler der gælder for etablering af vejbump inde på privatejede produktionsarealer, er det altid en god idé at kontakte kommunen i første omgang, og derefter eventuelt politiet.
 
Det er altid bedre at være på den sikre side, hvad dette angår, da der kan være enkelte steder, hvor bumpene ikke må placeres, med hensyn til brandsikkerhed.
Sikkerhed på arbejdspladsen behøver ikke være dyrt

At sikre arbejdspladsen, fra vognmænd eller medarbejdere med trang til at trykke lidt ekstra på speederen, behøver ikke være en stor omkostning i budgettet.

Ønsker du et bump på ca. 4 meter i længde, skal du kun kalkulere med at bruge omkring 5.000 kr. Altså et relativt beskedent beløb, især hvis det er med til at forebygge arbejdsulykker.

Priserne på vores vejbump afhænger af den ønskede højde og længde på vejbumpet, hvor jo lavere og kortere bumpet er, jo billigere kan det købes.

Sikkerhedsudstyr til lager og produktionsområder
Thamus ApS - Industrial Supplies & Services